Aandoeningen

Onderzoek wordt verricht om de kwaliteit van leven van ernstig verminkte patiënten te verbeteren

Borstkanker

Eén op de zeven vrouwen heeft kans op het krijgen van borstkanker. Daarnaast krijgt 5-10% van alle vrouwen te maken met een erfelijke soort van borstkanker, die zich al op jonge leeftijd kan manifesteren.

Er is hierdoor een steeds grotere vraag naar een vroegtijdige borstreconstructie voor een betere kwaliteit van leven.

Het reconstrueren van één of twee borsten na verwijdering van een tumor, of na verwijdering van de borsten bij vrouwen die een grotere kans hebben op het krijgen van borstkanker, kan op vele manieren gebeuren. De technieken lopen uiteen van het plaatsen van een borstprothese tot zeer uitgebreide reconstructies gebruik makend van weefsel van de buik.

Iedere techniek kent zijn voor- en zijn nadelen.

Hoofd- halsgebied

In het hoofd-halsgebied is vooral de kans op het krijgen van huidkanker explosief gestegen. De tumoren variëren van klein tot zeer groot.

Grote tumoren vragen om een zeer uitgebreide reconstructie. Dit zijn vooral gebieden rond de ogen, neus of mond.

Het zal duidelijk zijn dat het belang van een goede reconstructie de kwaliteit van leven erna sterk beïnvloed.

De behandeling van patiënten verloopt vaak in teamverband met andere specialismen. Esser Stichting hecht er waarde aan dat patiënten de beste vormen van behandeling krijgen. Dat is alleen mogelijk als er veel aandacht wordt besteed aan vernieuwend onderzoek en onderwijs.

Reconstructies in het hoofd- halsgebied zijn complex omdat veel functies in het gezicht bij elkaar komen: ogen openen en sluiten, zien, ruiken, proeven, eten en gelaatsuitdrukkingen bijvoorbeeld. Als deze functies door tumoren worden beschadigd, zijn ze lastig te herstellen.

DONEREN

Wij zijn blij met uw steun| een bedrag overmaken
schenking | gift | nalaten