Door een groot en sterk team bestaande uit handchirurgen, revalidatieartsen, handtherapeuten, bewegingswetenschappers en technici, wordt er onderzoek gedaan op basis van de vele aspecten die te maken hebben met het functioneren van de hand en de behandeling van patiënten met handaandoeningen, zoals:

  1. het ontwikkelen en evalueren van nieuwe behandelmethoden;
  2. het ontwikkelen en evalueren van testinstrumenten voor handfuncties, zoals tests voor de kracht, mobiliteit en koude-intolerantie van de hand;
  3. het verbeteren of begrijpen van de onderliggende mechanismen van ziektes en behandelingen. We maken bijvoorbeeld gebruik van fMRI voor het bestuderen van spiegeltherapie. Met behulp van video-thermografie onderzoeken we de afkoeling en opwarming van de hand bij patiënten met koude-intolerantie. Ook ontwikkelen we ultrageluidtechnieken voor het bestuderen van de dynamiek van pezen en spieren.

De onderzoeken betreffen vooral zenuwaandoeningen, peesaandoeningen, aangeboren handafwijkingen en pijnbestrijding. Daarbij werken we nauw samen met vooraanstaande nationale en internationale onderzoeksgroepen.