De Esser Stichting is opgericht ter ondersteuning van vernieuwend onderzoek en onderwijs op het gebied van de plastische en reconstructieve chirurgie en handchirurgie. Wij richten ons primair op functieverbetering en verbetering van kwaliteit van leven van onze patiënten. De Esser Stichting is een algemeen nut beogende instelling (anbi).

Hand en Pols

Hand en Pols

Elkaar de hand schudden, schrijven, typen, een boterham smeren, auto rijden, de sleutel in het slot steken. Voor de meesten van ons zijn dat alledaagse en vanzelfsprekende handelingen. We doen ze zonder erbij na te denken. Helaas geldt dat niet voor iedereen. Elk jaar krijgen duizenden baby’s, kinderen en volwassenen te maken met zeer uiteenlopende hand- en polsaandoeningen, veroorzaakt door aangeboren afwijkingen, ongeval of ziekte. Ineens is niets meer vanzelfsprekend.

Klik hier om meer te lezen

Schedel en Aangezicht

Schedel en Aangezicht

Het spelen met andere kinderen, het voor het eerst naar school gaan, het meedoen met sport en spel, het geaccepteerd worden door je omgeving, zijn situaties die we allemaal in ons leven hebben meegemaakt. Voor kinderen met zeer zichtbare aangeboren afwijkingen is dit nog lastiger. Er zijn vele kinderen die te maken krijgen met aangeboren afwijkingen van aangezicht en schedel. Wij hebben er ons speerpunt van gemaakt om deze kinderen goed te kunnen opvangen.

Klik hier om meer te lezen

Oncologie

Oncologie

Vanuit het normale leven kan je ineens geconfronteerd worden met het krijgen van een tumor. De plastische chirurgie richt zich vooral op de tumoren in het hoofd-halsgebied en in de borst, en in mindere mate in de rest van het lichaam. Deze tumoren komen in Nederland steeds meer voor. Zo hebben 1 op de 9 vrouwen kans op het krijgen van borstkanker. Er is hierdoor een steeds grotere vraag naar een vroegtijdige reconstructie voor een betere kwaliteit van leven.

Klik hier om meer te lezen