Sinds de oprichting van de afdeling plastische chirurgie in het ErasmusMC in de jaren ’50, is onze afdeling bezig met reconstructieve chirurgie. Het team bestaat uit 6 plastisch chirurgen.

Dr. M.A.M. Mureau, sectorhoofd
“Ik studeerde geneeskunde aan de Erasmus Universiteit Rotterdam en ben in 1995 gepromoveerd. Na het afleggen van het artsexamen in 1997, begon ik aan de opleiding tot plastisch chirurg. Van 1999 tot 2002 deed ik de vooropleiding Algemene Heelkunde in het Leyenburg Ziekenhuis te Den Haag, gevolgd door de vervolgopleiding Plastische en Reconstructieve Chirurgie in het Erasmus MC, van 2002 tot 2005. Daarnaast deed ik een klinisch fellowship “Reconstructive Facial Nerve Surgery” in het “Universitätskliniken Algmeines Krankenhaus Wien” in Wenen.
Mijn aandachtsgebieden zijn borstreconstructie, hoofd-halsreconstructie en nervus facialisreconstructie, inclusief microchirurgie. Vanaf 2009 ben ik Universitair Docent en Sectorhoofd Oncologisch Reconstructieve Chirurgie van het Erasmus MC.”

Dr. E.M.L. Corten
“Als reconstructief plastisch chirurg bestaat een groot deel van mijn werkzaamheden uit de mamma reconstructieve chirurgie en hoofd-halschirurgie. In mijn creatieve vak is het een uitdaging om door middel van weefselverplaatsingen wonden te sluiten en nieuwe borsten te creëren of onderdelen van het gelaat. Het geeft mij veel voldoening om zichtbaar resultaat te hebben van deze vorm-verbeterende operaties. Met deze reconstructies kan ik bijdragen aan de kwaliteit van leven van patiënten waar kwaadaardige gezwellen zijn verwijderd.
Voordat ik in het Erasmus MC kwam, heb ik mijn opleiding tot plastisch chirurg voltooid in het UMC Utrecht en St. Antonius Ziekenhuis te Nieuwegein. Direct aansluitend heb ik gedurende een half jaar een fellowship reconstructieve chirurgie gedaan in Vancouver, Canada. Ik ben gepromoveerd op het gebruik van de grote borstspier voor reconstructieve chirurgie in het hoofd-hals gebied.”

Dr. A.J.M. Luijsterburg
“Ik ben plastisch chirurg sinds 2010. Het chirurgische gedeelte van mijn opleiding heb ik doorlopen in het Medisch Centrum Rijnmond Zuid. Daarna ben ik opgeleid tot plastisch chirurg in het Erasmus MC. Mijn klinische en wetenschappelijke interesse betreft voornamelijk het (onco-) reconstructieve gedeelte van de plastische chirurgie, waarbij mammareconstructie in al haar facetten een belangrijk onderdeel is.”

Drs. H.M. Zuijdendorp
“In 1997 ben ik begonnen aan de studie geneeskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Na mijn artsexamen startte ik mijn onderzoek naar zenuwreconstructie en het verbeteren van het functionele resultaat. Ik deed mijn vooropleiding algemene heelkunde in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft, waarna ik mijn opleiding tot plastisch chirurg voltooide in het Erasmus MC. Ik heb mij gespecialiseerd in de reconstructieve chirurgie, bijvoorbeeld bij kankerpatiënten of na trauma.”

Drs. N.A.S Posch
Nicole Posch is plastisch chirurg sinds 2003. Zij volgde haar vooropleiding chirurgie in het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis te Amsterdam. Haar opleiding tot plastisch chirurg voltooide zij in het Erasmus Medisch Centrum te Rotterdam, alwaar zij nadien enkele jaren als staflid heeft gewerkt. In 2007 verttrok zij naar het Haga ziekenhuis te Den Haag. Sinds januari 2015 is zij weer werkzaam in het Erasmus Medisch Centrum als reconstructief (micro-) chirurg. Tevens is zij gespecialiseerd in reconstructieve- en estetische mammachirurgie.

Dr. S.L. Versnel
Binnen de reconstructieve chirurgie ligt mijn aandachtsgebied bij de reconstructies van het aangezicht (bijvoorbeeld na het verwijderen van huidtumoren) en borstreconstructies. Na het afronden van mijn studie geneeskunde aan de Katholiek Universiteit Leuven (België), heb ik in 2003 mijn artsexamen aan de Erasmus Universiteit Rotterdam behaald. Voordat ik mijn specialisatie tot plastisch chirurg startte in het ErasmusMC, heb ik promotie onderzoek verricht naar patiënten met een ernstig aangeboren afwijking in het aangezicht. Gezien mijn interesse in de aangezichtschirurgie heb ik na de afronding van mijn specialisatie onder andere een ‘facial fellowship’ in Stuttgart gevolgd, waar er veel expertise is op het gebied van neuschirurgie.